Защо Челси махна Лампард - причината не е само слабите резултати 1
1 0
Последните дни на Франк Лампард начело на Челси не са били лесни

Легендата на Челси Франк Лампард беше уволнен от треньорския пост в понеделник сутринта, но предупредителните знаци бяха налице още в края на 2020 година. Неразбирателство с директора Марина Грановская и изпусната съблекалня са част от причините за уволнението на младия специалист, а не само слабите резултати на отбора през тази кампания.

Марина Грановская има ключова роля за решението на Челси да се раздели с Лампард. За тази година и половина той на няколко пъти е бил в конфликт с рускинята, която е дясната ръка на Роман Абрамович. Двамата са имали разногласия за “разжалването” на вратаря Кепа Арисабалага и нереализираните трансфери на Деклан Райс и Джеймс Тарковски.

Лампард също е обвиняван, че е разговарял в съблекалнята и по време на тренировките единствено с играчите, към които е имал симпатии. Футболистите, които не са попадали в неговия „приятелски кръг“, не са разговаряли с треньора си в продължение на месеци.

Бордът на директорите на Челси не беше никак доволен от представянето и резултатите на отбора през настоящия сезон. Шефовете не бяха доволни, че Лампард не успя да разкрие потенциала на играчи като Кай Хаверц и Тимо Вернер, за които бяха инвестирани 118 млн. паунда.

Освен това, легендата на “сините” е загубил и съблекалнята. Доста от играчите на Челси са били „наранени“ от критиката на Франки Лампард към отбора, което е довело до това, че някои футболисти са се настроили срещу мениджъра.