Защо Челси махна Лампард – причината не е само слабите резултати
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Последните дни на Франк Лампард начело на Челси не са били лесни

Легендата на Челси Франк Лампард беше уволнен от треньорския пост в понеделник сутринта, но предупредителните знаци бяха налице още в края на 2020 година. Неразбирателство с директора Марина Грановская и изпусната съблекалня са част от причините за уволнението на младия специалист, а не само слабите резултати на отбора през тази кампания.

Марина Грановская има ключова роля за решението на Челси да се раздели с Лампард. За тази година и половина той на няколко пъти е бил в конфликт с рускинята, която е дясната ръка на Роман Абрамович. Двамата са имали разногласия за “разжалването” на вратаря Кепа Арисабалага и нереализираните трансфери на Деклан Райс и Джеймс Тарковски.

Лампард също е обвиняван, че е разговарял в съблекалнята и по време на тренировките единствено с играчите, към които е имал симпатии. Футболистите, които не са попадали в неговия „приятелски кръг“, не са разговаряли с треньора си в продължение на месеци.

Бордът на директорите на Челси не беше никак доволен от представянето и резултатите на отбора през настоящия сезон. Шефовете не бяха доволни, че Лампард не успя да разкрие потенциала на играчи като Кай Хаверц и Тимо Вернер, за които бяха инвестирани 118 млн. паунда.

Освен това, легендата на “сините” е загубил и съблекалнята. Доста от играчите на Челси са били „наранени“ от критиката на Франки Лампард към отбора, което е довело до това, че някои футболисти са се настроили срещу мениджъра.