Завърналите се песни на “Анфийлд” вдъхновиха брилянтен Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
С попадения на Салах, Вайналдум, Матип и автогол на Семедо Червените подчиниха Уулвърхямптън

Окуражаван от завърналите се на “Анфийлд” фенове Ливърпул изнесе поредния си изящен голов рецитал, разгромявайки Уулвърхямптън Уондърърс с 4:0, за да остане на върха на подреждането във Висшата лига редом до Тотнъм Хотспър.

За първи път от 270 дни насам You’ll Never Walk Alone отекна в Станли Парк, а това сякаш нямаше как да не бъде гарнирано с нова футболна лекция в Червено. За огромно удоволствие на допуснатите 2000 привърженици.

Шпорите, които по-рано тази вечер надиграха Арсенал с 2:0 в дербито на северен Лондон, и армадата на Юрген Клоп имат по 24 точки, две повече от Челси.

Червените, завършили срещата с 91 процента прецизност на своите подаванията, си възвърнаха и лидерската позиция в своебразната класация за най-резултатен тим в Премиършип – 26 попадения в изиграните 11 срещи.

Началото на головия спектакъл постави Мохамед Салах, който в средата на първата част се нуждаеше само от секунда засуетяване на Конър Коуди при опит да овладее топката на гърди, за демонстрира хищническия си инстикт към гола – 1:0 и девето попадение за Египетския крал за сезона.

Преди почивката реферът Крейг Поулсън опита да развали Червената вечер, отсъждайки безобразна дузпа след смущаваща симуалция на Коуди, но в крайна сметка намесата на ВАР доказа измамата.

След подновяването на играта Джини Вайналдум дублира аванса на Ливърпул със спиращ дъха удар от 20 метра, а Жоел Матип направи 3:0 с удар с глава.

А за да бъде празникът на “Анфийлд” още по-съвършен, появилият се в игра Трент Аликзандър-Арнолд пласира едно от онези свои характерни центрирания от десния фланг, с които създава хаос в съперниковите наказателни полета, а Нелсон Семедо си… вкара автогол.

Статистиците пък побързаха да отбележат, че това бе 65-ия пореден мач без загуба на “Анфийлд” за 19-кратния английски шампион…