Жан Тод с повече от оптимистични новини за Шуми
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на ФИА Жан Тод разкри, че съвсем наскоро е посетил легендарния пилот от Формула 1 Михаел Шумахер и изрази надежда, че феновете на седемкратния световен шампион също ще имат възможност да го видят.

Шуми претърпя тежката катастрофа със ски през декември 2013 година и оттогава е държан извън полезрението на обществото.

„Той се бори,” Тод увери феновете на 51-годишния германец, който се възстановява в къщата си на брега на Женевското езеро “Надявам се светът да успее да го види отново. За това той и семейството му работят.”

Тод – директор на отбора на Ферари, когато Шумахер спечели пет от седемте си световни титли, разбира се, не разкри никакви медицински подробности, позовавайки се на причини за поверителност.

Той е един от много малкото приятели, които имат достъп до дома на Шуми.

Президентът на ФИА изрази мнение, че няма значение дали Люис Хамилтън ще подобри рекордите на Шумахер във Формула 1.

„Знам, че може да се случи и Люис да подобри рекорда на Михаел като най-титулувания пилот в историята на Формула 1,” коментира Тод. “Всички предпоставки са в Мерцедес, за да го направи, и честно казано, нямам нищо против.

„Спомням си през 2000 г., когато бях на подиума на пистата „Сузука“ заедно с Михаел, когато спечели първата си титла с Ферари. Тогава му казах, че животът ни никога повече няма да бъде същият.

“Постигнахме всичко, което искахме. След инцидента с Михаел има ли вече значение дали Люис е спечелил повече?“ завърши многозначително Тод.