Животът на Тайгър Уудс не е застрашен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Голфърът претърпя множество счупвания по краката, включително на единия глезен

Животът на един от най-богатите спортисти в света – голфърът Тайгър Уудс, е вън опасност след тежката катастрофа, след която той беше отведен в болница.

Уудс е изгубил контрол над автомобила си, движейки се с по-висока от разрешената скорост между два от богаташките квартали на Лос Анджелис, Калифорния, и излязъл от пътя, а колата се е преобърнала няколко пъти.

Животът на Тайгър Уудс не е застрашен 1

Полицейските власти в Ел Ей съобщават, че в произшествието не са участвали други автомобили, а Уудс е бил сам в колата си.

Вчера стана ясно също, че на спасителните отряди се е наложило да режат ламарините на колата, за да извадят голфъра от там, като той е бил в съзнание при откарването си в болница.

Животът на Тайгър Уудс не е застрашен 2

Прес-службата на болница Harbol-UCLA, в която е приет Уудс, описа нараняванията му като “сериозни, но не застрашаващи живота”.

Най-сериозни травми голфърът е получил по краката си, включително множество счупвания.

“Отворените фрактури, засягащи горната и долната част на десния пищял и костите на фибулата, са стабилизирани с поставяне на пирон,” заяви главният изпълнителен директор на Медицинския център в Харбър Аниш Махаджан.

“Другите наранявания на костите на стъпалото и глезена са стабилизирани с комбинация от винтове и щифтове. Травмата на мускулите и меките тъкани на крака изисква хирургично освобождаване на покритието на мускулите, за да се облекчи натискът поради подуване.“

Шерифът на окръг Ел Ей Алекс Виланьова коментира, че за момента няма признаци Уудс да е употребявал алкохол или упойващи вещества при инцидента, но това ще бъде потвърдено след направените тестове в болницата.

Той уточни, че колата на голфъра се е движела с “по-голяма от нормалната скорост”, спускайки се по хълм, известен с висока честота на автомобилни произшествия.

В края на декември Тайгър Уудс претърпя поредната си операция на гърба, а негови фенове вече посочиха, че в интервю, дадено преди няколко дни, голфърът е изглеждал видимо уморен и в недобро състояние.