Жоел Матип извън строя за три седмици
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Защитникът се контузи в мача с УБА

Централният бранител на Ливърпул Жоел Матип ще се възстановява от травмата в адукторите в следващите три седмици, потвърди мениджърът на английския шампион Юрген Клоп.

Защитникът се контузи по време на злополучното равенство – 1:1, с Уест Бромич. Тогава той беше заменен принудително, добавяйки нови главооболия за треньорския щаб на Червените, който не може да разчита и на двамата титуляри в сърцето на отбраната – Върджил ван Дайк и Джо Гонес.

След направените прегледи е станало ясно, че Матип има разтежение в областта на адукторите и ще трябва да се възстановява поне до средата на януари, което означава, че ще пропусне минимум три мача на своя тим във Висшата лига.

Съществува вероятност централният защитник да не бъде на разположение на Клоп и за дербито с Манчестър Сити, което е насрочено за 17 януари.

Снощи Ливърпул не успя да се разпише за първи път през сезона, завършвайки 0:0 при гостуването на Нюкасъл. Мърсисайдцо оглавяват класирането във Висшата лига с 33 точки, три повече от Манчестър Юнайтед, който има мач по-малко.