Жоржиньо доближи Лудогорец максимално близо до титлата след обрат над Ботев (Пд)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лудогорец записа успех с 2:1 срещу Ботев Пловдив в двубой от 26-ия кръг на родното първенство. “Орлите” направиха пълен обрат в срещата, след като изоставаха с 0:1 на почивката след попадение на Вутов. Вандерсон и Жоржиньо бяха точни за “зелените”, като с тази победа разградчани са още по-близо до титлата в България.

Наставникът на домакините Павел Върба заложи на Владислав Стоянов на вратата, а пред него започнаха Сисиньо, Григоре, Недялков и Терзиев. В средата на терена действаха Анисе, Светльо Дяков и Каули Оливейра. Вандерсон и Мавис Чибота започнаха по крилата, а на върха на атаката бе Марселиньо.

⚽ Стартов състав на Лудогорец срещу Ботев (Пловдив)✔️ Направете вашите прогнози до началото на мача на…

Gepostet von PFC Ludogorets 1945 am Sonntag, 14. Juni 2020

Старши-треньорът на Ботев Пловдив – Ферарио Спасов, заложи на Янко Георгиев под рамката, а карето в отбрана бе съставено от Ничев, Бандаловски, Марин и Работов. В средата на терена си партнираха Балтанов и Терзиев, а Тошко Неделев бе малко пред тях. Бурбано и Сашо Тонев бяха по крилата за “жълто-черните”, а като централен нападател стартира Антонио Вутов.

Двубоят започна равностойно с леко преимущество за “орлите”, което бе очаквано. Лудогорец обаче не успя да създаде голово положение в първите 20 минути. В 22-рата минута на срещата в Разград, Работов изби с шпагат от крката на Чибота в наказателното поле. Реферът Волен Чинков отсъси дузпа, но след диалог със свой колега отмени 11-метровия наказатлен удар, тъй като бранителят на Ботев Пловдив е играл чисто.

След малко повече от половин час игра, Лудогорец можеше да открие резулата. Вандерсон отправи шут към вратата на гостите, но Работов изби пред голлинията. Малко след това отново имаше критична ситуация пред вратата на “жълто-черните”. Получи се рикошет в наказателното им поле, като топката се отправи към вратата, но Бурбано изчисти от го линията.

Ботев Пловдив шокира домакините в продължението на първото полувреме. Лъчезар Балтанов центрира в наказателното поле на “зелените” и Вутов успя да засече, за да прати топката в мрежата за 0:1.

😣 ПОЛУВРЕМЕ: Ботев (Пловдив) води на Лудогорец с 1:0 ⌨️ Какво се случи през първото полувреме 👉…

Gepostet von PFC Ludogorets 1945 am Sonntag, 14. Juni 2020

В началото на второто полувреме, двата отбора си размениха удари към вратите, като Неделев и Марселиньо бяха замесени в ситуациите. В 57-ата минута домакините изравниха резултата. Сисиньо качи топката на главата на Вандерсон, който я прати в мрежата на ‘канарчетата’ за 1:1. При комбинацията между двамата бразилци обаче имаше засада, която не бе маркирана.

Малко след това “орлите” имаха чудесен шанс за гол. Каули стреля като топката срещна гредата, след което Дяков не успя да я прати в мрежата на гостите. В 74-ата минута Лудогорец вкара второ попадение, но този път голът бе отмненен. Жоржиньо комбинира с Кешеру, който прати топката във вратата на Янко Георгиев, но страничният съдия сигнализира, че топката е напуснала терена преди румънецът да отправи изстрел.

В 83-ата минута отново гредата спаси “канарчетата”. Този път Клаудиу Кешерю нямаше шанс да се разпише. Минути след това Каули пропусна чисто голово положение за домакините. Лудогорец продължи да търси победата и вкара втори гол в 90-ата минута чрез Жоржиньо, с което спечели трите точки в срещата.

Така Лудогорец дръпна на върха в класирането с 13 точки пред ЦСКА и Локмотив Пловдив, които тази вечер от 21:00 ч. излизат един срещу друг в София. Ботев Пловдив пък остана с 30 точки на 9-ото място в таблицата.