Зидан: Ел Класико е най-добрият начин да променим случващото се
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан иска от неговите футболисти да бъдат силни и уверени

В събота от 17:00 часа ще се проведе първото Ел Класико за сезона, а треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан заяви, че двубоят срещу Барселона е отличен шанс за неговия отбор да обърне нещата в своя полза и да промени случващото се.

Реал Мадрид загубиха последните си две срещи и са далеч от най-добрата си форма. “Белият балет” допусна шокиращи поражения като домакин от Кадис в Примера дивисион с 0:1 и на старта на Шампионска лига от Шахтьор Донецк с 2:3.

Зизу бе категоричен, че всички в тима са пределно мотивирани за предстоящото дерби с Барселона. Той също така коментира, че нищо около бъдещето му начело на клуба не се е променило.

“Ел Класико е най-добрият начин да обърнем всичко в наша полза. С едно добро представяне ще докажем, че искаме да променим случващото се. Това искаме – да се представим силно. Нищо около бъдещето ми не се е променило – нещата са такива, каквито са. Преди година ситуацията бе същоата, така беше и преди това. От мен се изисква да работя, а аз винаги давам 100% от себе си. Приемам критиките – те са нещо нормално, когато не си се справил добре” споделя Зидан.

“Важното е да сме силни и като характери. Увереността идва от това, което постигаш на терена. С добри резултати ще имаш и самочувствие. Аз не живея в миналото, а за мен е важно единствено какво предстои. Трябва да забравим какво е станало в предходния мач. Не толкова отдавна пак имахме проблеми. Случва се на всеки, но е от ключово значение да внимаваш да не стане постоянно. Отношението на футболистите никога не е било проблем. Допуснахме поражения в последните две срещи, в които ни липсваха много неща. Но футболистите винаги са имали желание да се доказват”, коментира треньорът на “Кралския клуб”.

“Барселона винаги е силен отбор – без значение кой е треньор на отбора. Барса винаги си е Барса. Това е стойностен отбор, който играе добър футбол и ще те затрудни. За нас винаги е хубаво, когато трябва да се изправяме срещу такъв противник. Знаем какво ни очаква, за всички е еднакво. Ще бъде различно Ел Класико, но пък това дерби винаги е специално”, добави Зидан.

В заключение треньорът на Реал Мадрид заяви, че лидерът на тима Серхио Рамос ще играе в предстоящия мач. Зидан сподели, че не би рискувал здравето му, но Рамос е наплъно възстановен и е готов за утрешното Ел Класико.