Зидан иска Реал Мадрид да поднови договорите на Рамос и Модрич
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на "белия балет" не пожела да коментира слуховете за трансфер на Давид Алаба

Мениджърът на Реал Мадрид Зинедин Зидан иска подновяването на договорите на Лука Модрич, Серхио Рамос и Лукас Васкес да бъде с по-висок приоритет за клуба от привличането на австрийския национал Давид Алаба.

Зинедин Зидан запазва фокуса си върху Ла Лига, където Реал Мадрид преследва Атлетико Мадрид в битката за титлата, но пък необходимостта да се привлече играч от калибъра на Алаба би станала спешна, ако Серхио Рамос не поднови контракта си с испанския шампион. Свързаният с ПСЖ капитан на “белия балет”, Лука Модрич и Лукас Васкес са с изтичащи договори и ще сатнат свободни агенти след края на сезона.

“Да, всички искаме договорите да бъдат подписани. Искаме ситуацията да бъде приключена възможно най-бързо. Това е в интерес на всички, би било добре за всички, така че се надяваме, че може всичко да се случи по-бързо.”

Спекулациите за трансфери не интересуват Зидан, който заяви преди да се изправи срещу Селта Виго заяви на въпрос за привличането на Алаба: “Всички наши играчи са тук. Просто мисля за утрешния мач с играчите, на които мога да разчитам.”

“Имаме достатъчно работа преди мачоввете, така че не трябва да мислим за играчи, които дори не са наши. Мислим само за двубоя със Селта”, добави Зидан.

Защитникът на Байерн Мюнхен Давид Алаба няма да продължи договора си с баварците и вече може да преговаря с всеки един друг клуб. Австрийският национал е трансферна цел на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси и Пари Сен Жермен, както и на Реал Мадрид. Алаба беше ключова част от отбора на Байерн, който спечели Шампионската лига през миналия сезон. От началото на сезон 2019-20, той е допуснал четири грешки, водещи до шансове за гол за съперника. Нито една от тези грешки обаче не доведе до попадение, докато Рафаел Варан от “лос бланкос” е допуснал същия брой грешки, но е наказан и в четирите пъти.