Зидан преди мача с Интер: Това е като финал за нас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Зинедин Зидан e наясно за огромното значение на двубоя с Интер във вторник

Старши-треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан споделя, че домакинството на Интер във вторник е като финал за тима. Този двубой ще бъде ключов дали мадридчани ще имат добри шансове излязат от групата си в Шампионска лига.  До момента Реал Мадрид допусна поражение от Шахтьор Донецк у дома, след което взе точка по инфарктен начин при визитата на Борусия Мьонхенгладбах.

“Интер е добър отбор и стоят много добре физически. Играят добър футбол и мачът ще бъде труден за нас. Това е финал”, заяви Зизу за предстоящия двубой със “синьо-черните”.

Зидан бе запитан дали триото в нападение Еден Азар, Марко Асенсио и Карим Бензема може да достигне до представянето на Бейл, Бензема и Кристиано Роналдо от преди няколко сезона.

“Играчите, които са в Реал Мадрид, винаги искат да пишат история. Тези трима футболисти, които току-що казахте, са важни и те със сигурност ще имат голям принос за клуба. Знам, че се говори за необходимост да се променят нещата в отбора, но това, което виждам отвътре е, че всички са готови да печелят и това е много добре за треньора”, сподели Зидан.

Според някои анализатори испанският футбол вече не е толкова доминиращ, както преди, а те се позовават на резултатите – унизителната загуба на Барселона в Шампионска лига през миналия сезон и колебливите изяви досега в Реал Мадрид в изданието през кампанията 2020/21. Зинедин Зидан обаче смята, че това се дължи на факта, че в момента има по-добри отбори от испанските грандове.

“Футболът е все по-изравнен. Няма малки отбори. Играта става все по-трудна и по-красива. Днес всеки може да спечели. Ето защо сме щастливи всеки път, когато печелим”, споделя Зидан.