Зидан разкри състоянието на Еден Азар преди срещата с Валядолид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши-треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан сподели, че белгийската звезда Еден Азар е близо до завръщане в състава след проблемите с контузии, които го преследват от трансфера си на “Бернебау” от Челси през миналото лято. Мадридският гранд стартира сезона с реми при визитата на Реал Сосиедад и труден успех в гостуването на Бетис новия сезон в Ла Лига, а утре приема тима на Валядолид.

Зинедин Зидан не смята, че отборът има нужда от нови попълнения до края на трансферния прозорец. Според него “лос бланкос” разполагат с достатъчно футболисти.

“Вече е много трудно да изберем състав, защото всички футболисти са много добри, така поради каква причина да добавяме нови. Трансферният прозорец е отворен до 5 октомври, но аз съм много щастлив от това, с което разполагам. Този състав е мой и за мен той е най-добрият“, започна Зизу преди домакинството на Валядолид в сряда.

В предстоящия мач Зизу няма да разчита на халфа Тони Кроос, като немският национал е аут и за двубоя с Леванте в неделя. Наставникът на “лос бланкос” заяви, че е Еден Азар е близо до завръщане в игра.

Появиха се съмнения относно теглото на Азар, но Зидан отхвърли информациите, че белгийският нападател има непрофесионално отношение, след като пристигна в Реал от Челси за 100 млн. евро миналото лято и бе съпътстван от травми на глезена в първия си сезон на „Сантяго Бернабеу“.

„Не смятам, че неговото държание е непрофесионално, той просто имаше много голям проблем, който го притеснява от известно време. Това, което искаме, е той да не усеща повече дискомфорт отново, така че ще почакаме. Кампанията е дълга и Азар има огромно желание да се върне обратно на терена при съотборниците си, така че да играе добре и да ни помогне. Той е близо до завръщане, тренира редовно с нас и си възвръща формата“, завърши Зидан.