Зидан: Реал Мадрид е най-доброто, което ми се е случвало
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
“Сигурно отборът може да бъде по-добър без мен като наставник", призна французинът

Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан не пожела да внесе пълна яснота за бъдещето му в клуба, като многократно избегна да отговори категорично на въпроси на журналисти по темата. Все пак френският специалист призна, че отборът може и да се справя по-добре, ако той не е на треньорския пост. Зидан заяви пред медиите, че за него и отбора в момента най-важно е спечелването на утрешния мач срещу Виляреал. „Кралския клуб“ се намира на втората позиция в класирането на Ла Лига с 81 точки, на две от лидера Атлетико Мадрид. Така „лос бланкос“ са длъжни да спечелят утре срещу Виляреал, като същевременно ще се надяват на грешна стъпка на Атлетико при визитата на Валядолид.

“Дали Реал Мадрид могат да бъдат по-добри без мен като техен наставник? Сигурно. Кое е по-лесно да се случи – титла на Реал или да остана в отбора? Най-важното е отборът, утрешният мач и това, което искаме да постигнем. Това е истината. Ние единствено сме концентрирани върху срещата утре. С всичко, което се случи тази година, ние ще изиграем 90 минути на много високо ниво, за да спечелим титлата. Дали вече съм взел решението за бъдещето ми? Отново ви го казвам – утре имаме мач, което е най-важното. Ще имаме време да си говорим по тази тема. Сега не е подходящият момент. Трябва да вложим цялата си енергия върху утрешния мач. След 37 кръга няма да губим време да си говорим за следващия сезон. За нас е важен само утрешният двубой.”

“Много обичам своите играчи. Те са ме спасявали на терена, като имам предвид, че винаги са давали всичко от себе си във всеки мач. Това, че те искат да остана, е много красиво за мен като треньор. Утрешният ден е специален. Това ще бъде последният ни мач в сезон, изпълнен с трудности. Знаем срещу кого ще играем – отбор, който се справя доста добре. Ще се постараем да спечелим трите точки. Да, Серхио Рамос ще бъде с нас за мача. Утре ще разберете какъв ще е съставът. На Еден Азар му има нещо. Става въпрос за нещо малко, но не искаме да рискуваме. Щом днес не е тренирал, значи му има нещо. Това е, утре няма да играе. Дали феновете могат да повлияят на решението ми? Те винаги са били мили към мен. Аз им се отплащам, като давам всичко за Реал Мадрид. Този клуб е най-доброто нещо, което ми се е случвало. Разбира се, че знам какво чувстват феновете”, каза още французинът.

“Дали бих извикал Серхио Рамос за Евро 2020, ако бях селекционер на Испания? Аз винаги бих взел Серхио, каквото и да става. Той е човек, който винаги дава всичко от себе си. Дали съм изиграл роля за връщането на Карим Бензема в състава на Франция? Не, но съм много щастлив, че Карим се върна там. Той искаше точно това и съм много доволен за него. Винаги е правел големи неща на терена. Дано всички да се възползваме от неговия футбол. Преди всичко, аз съм много щастлив за него”, добави треньорът на Реал Мадрид на днешната си пресконференция.