Зико: “Диего вкара с “божията ръка” още през 1984″ (видео)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилската звезда си спомни, че получил наказание от 4 мача за гневния си протест

Един от най-добре известните моменти в кариерата на Диего Армандо Марадона е голът му с ръка в четвъртфинала с Англия на световното първенство по футбол през 1986 година в Мексико.

Инцидентът не бе маркиран от вече покойния български страничен рефер Богдан Дочев, а след края на срещата Дон Диего обяви, че ако е имало игра с ръка, то това е била Божията ръка…

Легендарният бразилски футболист от 80-те години на миналия век Зико обаче припомни, че всъщност Марадона е използвал “божията си ръка” още през 1984 година в Серия А, като и тогава прегрешението му е останало несанкционирано.

Зико: "Диего вкара с "божията ръка" още през 1984" (видео) 1

За сметка на това пък бившият любимец на феновете на Удинезе получил наказание от 4 мача заради бурния си протест.

“Беше през 1984 година, тъкмо бях пристигнал в Удине,” спомни си Зико пред Gazzetta Dello Sport. “Аз не играх в Неапол, а той (Диего) вкара два гола.

“Ние водехме с 2:1, но Диего реализира изравнителен гол. Мачът беше на привършване, когато те уцелиха напречната греда, а Диего изпревари нашия вратар, вкарвайки с ръка.

“Нито главният съдия нито асистентът му забелязаха това. Бях бесен…

“Често съм се шегувал с него за този негов гол. Казвах му: “Ти изрепетира гола с Божията ръка срещу нас”.

Зико заяви, че поставя Марадона сред петте най-добри футболисти, които е виждал, редом с Гаринча, Пеле, Кройф и Бекенбауер.