google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Дойде време да кажем сбогом", каза Ибра след мача на Милан врещу Верона

Златан Ибрахимович сложи край на своята футболна кариера. Шведът се сбогува емоционално пред над 70 000 фенове, присъстващи на “Сан Сиро” след двубоя на Милан срещу Верона в неделя вечер.

След последния съдийски сигнал имаше церемония, на която феновете и неговите съотборници можеха да покажат признателност за забележителната кариера, която Ибрахимович направи не само в Милан, тъй като остави трайна следа и в други отбори – Малмьо, Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, ПСЖ, Ман Юнайтед и ЛА Галакси.

„Не мога да дишам, но съм добре. Толкова много спомени и толкова много емоции тук. Първият път, когато пристигнах в Милан, клубът ми даде щастие, вторият път ми даде любов“, каза Ибра.

„Искам да благодаря на семейството и на всички, които ме подкрепят. Искам да благодаря на моето второ семейство: играчите. Искам да благодаря на треньора и щаба за тяхната отговорност. Искам да благодаря на директорите за предоставената възможност. Не на последно място, искам да благодаря на феновете”, добави шведът.

Златан Ибрахимович има 2 титли на Италия с Милан, спечелени през 2011 и 2022 г. Шведът е 4-кратен шампион на Франция с ПСЖ, като има и 3 титли на Италия с Интер. Ибрахимович спечели Лига Европа и ФА Къп с Ман Юнайтед през сезон 2016/17.