Златан Ибрахимович ще остане в Милан за още 2 сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Милан за пореден път намекна, че голямата звезда на тима Златан Ибрахимович ще продължи да играе на „Сан Сиро“. Информациите в Италия сочат, че бившият шведски национал е готов да подпише нов контракт с “росонерите”, като нападателят ще печели по 6 милиона евро на сезон, включително бонусите. Новият договор на Ибра с “червено-черните” ще е за срок от две години, а преговорите са в напреднала фаза.

Настоящият договор на Ибрахимович изтече след края на първенството и той вече е свободен агент. Шведската звезда се завърна на ‘Сан Сиро’ през януари с кратък контракт за шест месеца. Според „Гадзета дело Спорт“, Ибра ще получава определена заплата, но и голямо разнообразие от бонуси, свързани с представянето му в мачовете на “нерадзурите”.

Според новата сделка, ако Милан се класира за Шампионската лига или “росонерите” триумфират в Лига Европа, Ибрахимович ще вземе 500 хиляди евро. Бонуси за шведският нападател ще има и при определен брой голове и мачове. По този начин на година нападателят ще получава по 6 милиона евро, колкото поиска по-рано.

Друг намек от страна на Милан, който подсказва, че Ибрахимович ще остане в клуба, е рекламният клип, представящ третия екип на „червено-черните“ за сезон 2020/21. Именно шведът е основното лице на рекламната кампания.