Златан отново ще облече националната фланелка на Швеция
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Неостаряващият нападател е в ключен в състава на Швеция за предстоящите квалификации за Мондиал 2022

Звездата на Милан Златан Ибрахимович е включен в състава на Швеция за квалификациите през март за Мондиал 2022 в Катар, информира сайтът Fotboll Direkt.

Ибрахимович сложи край на участията си с националния тим през 2016 година, като оттогава името му на няколко пъти беше замесено в спекулации за евентуално завръщане с жълто-синия екип.

“Златан не е казал “не” на нашата среща. Мисля, че си поговорихме доста добре, но диалогът продължава. За това кой ще бъде включен в групата за мартенските квалификации, ще разберете на 16-и март”, обяви селекционерът на Швеция Яне Андерсон, цитиран от вестник “Експресен”.

Шведите ще изиграят три срещи за по-малко от седмица. На 25 март са домакини на Грузия, след което три дни по-късно имат визита на Косово. На 31 март пък предстои контрола с Естония.

Златан Ибрахимович има 116 мача с екипа на „Тре конур“, като в тях нападателят е вкарал 62 гола. Така той е реализатор №1 в историята на страна. Освен това Ибрахимович е бил избиран за футболист №1 на Швеция 11 пъти.