google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Горанова тръгва директно от втория кръг в категория до 55 кг кумите

Единствената ни олимпийска шампионка от Игрите в Токио – Ивет Горанова, днес започва участието си на световното първенство по карате за мъже и жени.

Нашето момиче ще стартира директно във втори кръг в категория до 55 килограма “кумите” на шампионата, който се провежда в най-големия град на Обединените Арабски Емирства – Дубай.

Горанова не крие амбициите си да спечеля титлата на започналото вчера първенство, още повече, че каратето не беше включено в програмата на Олимпийските игри в Париж през 2024 година и първенствата на планетата се превръщат най-големия форум за бойния спорт.

Освен нея в Дубай ще започнат участието си още трима български представители: Кристина Свиленова (в категория до 50 кг), Тодор Настев (до 60 кг) и Васил Ривов (до 67 кг).

Вчера други трима наши каратисти загубиха първите си срещи.

В категория над 84 кг „кумите“ Роберто Петров отстъпи в първия кръг с 0:5 на Ризван Талибов (Украйна). При 84-килограмовите Симеон Стойчев загуби с 0:6 от Фарадж Алнашри (Саудитска Арабия), а в категория до 75 кг Стефан Петков не успя да се противопостави на Хулиан Карлос (Мексико) – 2:9.