Здравко Здравков разкри защо се е завърнал в Лудогорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Беше време да се прибера в България, липсват ми европейските мачове", споделя Здравков

Бившият национален вратар Здравко Здравков се завръща като треньор на вратарите на шампиона Лудогорец, където обстановката му е добре позната. В началото на новата година той ще стартира работа и ще има тежката задача да подобри играта на футболистите на “орлите” под рамката.

Здравков сподели, че се завръща в Разград, тъй като тръпката от европейските мачове му е липсвала. завърши успешно втория си период в китайското първенство, като работи един сезон в тима на Гиджу Хънфън, който завърши на 7-о място от 18 отбора във втората дивизия на страната.

“Липсата на яснота около развитието на ситуацията с коронавируса и първенството в Китай ме накараха да се огледам за варианти в Европа и България, когато дойде и предложението да се върна в тима на Лудогорец. За мене обстановката е позната, реално няма да съм ново място. Искам отново да изживея тръпката от европейските мачове”, споделя Здравков.

Бившият национален вратар споделя, че годината е била тежка за него заради пандемията. Той благодари на бившия си клуб, че са направили жест към него, за да се върне по-рано в България.

“Точно една цяла календарна година не се бях прибирал в България, не бях се виждал с моето семейство. Отделно и те нямаше как да дойдат при мен. За да бъда честен, и в момента имам запитване от друг китайски отбора да продължа работата си там, но според мен е време малко да се прибера в България”, добавя бившият национален вратар.

“Когато бях в Китай ми беше много, много трудно да гледам български мачове на живо, тъй като часовата разлика не позволява. Наблюдавал съм откъси или записи на мачове в свободното си време. След като се прибрах в България изгледах последните мачове и съм горе-долу наясно. Моето мото във футбола е: Където и да си стигнал, винаги може още по-нагоре, още по-добре, споделя Здравко Здравков.