Зрители още на 1/2-финал в турнира за ФА Къп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според плановете на двубоя на стадион "Уембли" ще бъдат допуснати 4000

Министърът на културата на Великобритания Оливър Даудън обяви пред BBC, че на една от полуфиналните срещи в турнира за Купата на английската футболна асоциация (ФА Къп) ще бъдат допуснати зрители.

Двубоят, който ще се играе на стадион “Уембли” в Лондон, ще бъде част от пилотната схема за постепенно завръщане на фенове по трибуните в Обединеното кралство.

Даудън не конкретизира каква ще бъде бройката на зрителите, но Reuters, базирайки се на свой източник от Асоциацията, съобщи, че планираната посещаемост ще бъде от около 4000 привърженици, като публиката ще се състои от местни жители и медицински лица.

Очакванията са ограничен брой фенове да се завърнат по стадионите на 17 май като част от правителствените планове за разхлабване на мерки срещу разпространението на коронавируса.

Според информациите финалът за ФА Къп, насрочен за 15 май, може да се проведе пред около 20 000 привърженици на „Уембли“.

Световното първенство по снукър в Шефилд, което стартира на 17 април, също е част от пилотната схема заедно с финала за Карабао Къп на 25 април между Манчестър Сити и Тотнъм.

Зрители още на 1/2-финал в турнира за ФА Къп 1

„Искаме да върнем колкото се може повече фенове обратно, когато е възможно най-безопасно,” заяви Даудън.

“Искаме да го направим възможно най-опростено и подходящо за хората. Точно заради това са тези пилотни събития. Планът е да погледнем върху това как работят вентилационните системи и как се придвижват хората на влизане и излизане от стадиона.

“Целта на това е не толкова точната бройка, а това как комуникират помежду си. Така че говорим за социалната дистанция помежду им. Поведенческите фактори.

“Ще ги тестваме преди и след, за да видим какво е разпространението и как те се държат на стадиона. Няма да наблъскаме всички на стадионите, ще ги проверяваме много контролирано и целта е правилата да са ясни и в сила, когато забраните бъдат вдигнати на 21 юни.”