Зума: ЦСКА и Лудогорец показаха, че превъзхождат останалите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нашият отбор в момента прави всичко възможно да играе добре и да побеждава, но ние нямаме нужния ресурс, за да се борим за европейско участие", призна Христо Бонев.

Легендарният футболист и настоящ почетен президент на Локомотив Пловдив – Христо Бонев, говори пред “Тема Спорт” преди гостуването на “смърфовете” на ЦСКА на стадион “Българска армия”.

Зума отчете превъзходството на “червените” и Лудогорец през настоящата кампания в шампионата.

“На първо място искам да изкажа благодарност към треньорите и футболистите на Локомотив, които съумяха в повечето от двубоите да покажат истинското си лице и да класират тима за първата шестица. Това беше целта и е голям успех, като виждаме конкуренцията и възможностите на другите отбори. Всички в първата шестица разполагат с много добри играчи и показват, че в българския футбол има напредък. Фактът, че до самия край няма да знаем кой ще е шампионът и титлата сигурно ще се реши в последния кръг, говори за големите усилия, които водещите клубове полагат. Всички отбори в шестицата, а в това число и седмият Славия, имат много добри футболисти и привърженици, които искат тимовете им да вървят напред”, заяви Бонев.

“За да бъда напълно откровен, нашият отбор в момента прави всичко възможно да играе добре и да побеждава, но ние нямаме нужния ресурс, за да се борим за европейско участие. За нас сега е важно да използваме многото юноши, които напират към първия отбор. А това говори много за добрата работа на директора и треньорите в нашата академия, които всекидневно се трудят, за да изградят футболисти за елита”, обясни той.

“През целия сезон ЦСКА и Лудогорец показаха, че превъзхождат останалите отбори и със сигурност заслужават да завършат на първите две места. Много е трудно да се прогнозира кой ще успее да стане шампион, защото и за двата тима остават по три доста тежки мача. Лудогорец може би имат предимство от гледна точка на дългата си серия. За тях вече е рутина да вдигат титлата. И е интересно, че техният апетит не свършва. Но със сигурност и в ЦСКА са много гладни”, коментира Зума.

“И много години назад да се върнем, няма футболисти, които да излязат на терена и да нямат в съзнанието си целта да постигнат успех. Независимо дали играят срещу Лудогорец, ЦСКА или някой по-слаб отбор. Първият мач, който играхме с Левски на “Лаута”, в последния редовен кръг, беше най-важният за нас в цялото първенство. Вече след влизането в шестицата е нормално психологията на футболистите да се промени и никой не ги обвинява за това”, каза още Христо Бонев.