google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нападателят на Евертън Доминик Калвърт-Люин спечели приза за най-добър играч във Висшата лига за месец септември. 23-годишният голаджия е в невероятна форма от началото на сезона, като наниза пет попадения през изминалия месец.

Добрата форма на Калвърт-Люин помогна на Евертън да спечели началните си три двубоя в Премиър Лийг за първи път от сезон 1993/94. Английският нападател започна миналия месец с победен гол срещу Тотнъм при визитата в Лондон, след което вкара три попадения във вратата на Уест Бромич Албиън и също така бе точен в мача срещу Кристъл Палас.

Доминик Калвърт-Люин се превърна в първият футболист на Евертън, признат за Играч на месеца, след Ромелу Лукаку през март 2017 г. Той се пребори за приза в конкуренцията на съотборника си Хамес Родригес, Патрик Бамфорд, Тимоти Кастан, Хари Кейн, Тарик Лампти, Садио Мане и Джейми Варди.

Доминик Калвърт-Люин продължи с добрите си изяви и в националната пауза, като в дебюта си за Англия в приятелския мач срещу Уелс отбеляза първото попадение, а селекцията на Гарет Саутгейт спечели с 3:0.