google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Звездата на българския национален отбор Кирил Десподов няма да вземе участие в плейофите за Евро 2020. Нападателят ще се подложи на операция на глезена в края на месеца в Австрия и ще отсъства от терените около 6-8 семици.

Това означава, че Десподов няма да бъде на разположение на националния селекционер Георги Дерменджиев за плейофите за Евро 2020. На 26 март се изправяме срещу Унгария, а при успех ще играем с победителя от двойката Исландия – Румъния, като при още една победа за “лъвовете”, ще участваме на Евро 2020. Освен това България има домакинско предимство като ще посрещне съперниците си на “Васил Левски”.

Ето какво заяви Кирил Десподов по повод контузията си:

“Истина е, че ще бъда опериран. Съжалявам много, но това е решението на докторите. Опитахме всякакви варианти и се консултирахме със специалисти, за да се възстановя от болките в глезена. Операцията ще се извърши във вторник в Инсбрук. Лекарите твърдят, че ще отсъствам между 6 и 8 седмици. Доктор Финк ще извърши операцита, който е сред най-големите светила в Западна Европа.”

“Яд ме е много, тъй като искам да помогна на България в баража срещу Унгария, а и в следващата среща, ако победим. Болката обаче вече е нетърпима. Засегнат е нерв и една кост трябва да се изчисти, като при всяко движение в момента имам болка. Надявам се най-бързо да се върна в игра и да помагам на Щурм Грац и България”.

Десподов пожела успех на България с цялото си сърце и заяви, че отборът ще направи всичко възможно, за да се класира на Евро 2020.

С националната фланелка Десподов има 12 попадения и 1 гол, като се очаква да бъде основен играч в тима след оттеглянето на Ивелин Попов.