Звездата на Лион: Горд съм от интереса на Ювентус към мен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Звездата на Олимпик Лион – Усем Ауар, сподели, че е “горд”, че Ювентус е проявил интерес към него в близкото минало. Очаква се Ауар да привлече доста интерес към себе си през летния трансферен пазар, като Челси също е свързван с футболиста.

Националът на Франция до 21 г. бе в основата на успеха на Лион срещу Ювентус, когато клубовете се срещнаха в първия двубой от 1/8-финалите на Шампионската лига. Той асистира на Люка Тусар за единствения гол в мача, което даде леко предимство на френския тим преди мача реванш в Торино.

Ауар отново настоя, че е съсредоточен върху изявите си в Лион, въпреки че признава, че е хубаво да бъде свързван с Юве.

„Слушах всичко с много гордост, но повтарям, ще се опитам да не замъглявам ума си“, каза той на пресконференция. „Остават най-важните мачове до края на сезона. Можем да спечелим трофей, да елиминираме страхотен отбор като Ювентус и все още вярваме, че можем да завършим в челната тройка в “Лига 1″, така че ще се съсредоточим върху това.”

Ауар ще се бори и за място на Евро 2020 в състава на Франция. Той обаче заяви, че това не е негов приоритет.

„Много съм доволен от представянията, които направих напоследък, но има много важни мачове, които предстоят с отбора на Лион и съм 100% съсредоточен върху тях“, каза той.

„Всичко зависи от това как се представям на терена. Вярно е, че френският национален отбор има проблеми с контузии или липса на игрова практика на някои играич, но те са много класни играчи, които имат важна роля в клубовете си”, споделя Ауар.

Междувременно от Лион са горди от новината, че януарското им попълнение Бруно Гимараеш е повикан за първи път в състава на Бразилия, след като направи впечатление в първите си изяви в Европа. Той ще бъде част от отбора за началото на световните квалификации в зона Южна Америка като ще има възможност да си партнира с играчи от класата на Неймар, Фирмино, Коутиньо и др.