Звездният тим на Барса показа голова немощ – 0:0 срещу Райо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Левандовски и Рафиня не се оказаха достатъчни за успех срещу бойкия столичен тим

Барселона се подхлъзна още в първата си среща от новия сезон в испанската Ла Лига, след като не успя да намери верния път към вратата на храбрия Райо Валекано.

Наставникът на каталунците Шави Ернандес включи три от новите попълнения – Роберт Левандовски, Рафиня и Андреас Кристенсен, в стартовите си 11, но въпреки това домакините се оказаха неспособни да нарушат нулевото равенство.

Барса започна по-настървено, но нито Левандовски, нито Рафиня съумяха да изиграят удобните ситуации за гол по най-добрия начин.

Постепенно Райо се окопити и на свой ред погледна към вратата на домакините.

В добавеното време на първото полувреме дори можеше да се стигне до откриване на резултата. Алваро Гарсия финтира Аараухо остана сам срещу Тер Стеген в наказателното поле.

Германският страж обаче излезе предвидиливо и блокира удара, като в случая играчът на гостите можеше да подаде към Серхио Камейо, който бе оставен непокрит.

Статистиците пък отчетоха кошмарно първо полувреме за Левандовски – само един удар и едва докосвания на топката в съперниковото наказателно – най-малко измежду всички играчи на Барса.

Седем минути след почивката гостите пропуснаха втора прекрасна възможност за гол, като Камейо не успя да усети точния момент за нанасяне на удар.

В последния половин час Барса натисна педалите, в игра се появиха Кесие и Обамеянг, но в крайна сметка така и не бе намерена пролука.

Във финалните минути на срещата заради засади не бяха зачетени попадения и за двата тима, а това пък означаваше, че Шави и компания трябваше да се примирят със загубата на две точки още след първата си изява в шампионата.

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Алба, Ерик Гарсия, Кристенсен, Араухо, Бускетс, Педри, Гави, Рафиня, Дембеле, Левандовски
РАЙО ВАЛЕКАНО: Димитриевски, Балиу, Катена, Лeжюн, Фран Гарсия, Унай, Сис, Иси, Трехо, Алваро Гарсия, Камейо