google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Температурите идния уикенд падат до минус 18 градуса

Първенствата в Първа и Втора лига ще се подновят при доста студено време и солидни снеговалежи, гласят синоптичните прогнози.

Според тях мекото пролетно време, на което се радваме вече няколко дни, ще бъде заменено с рязко застудяване в края на идната седмица.

Арктическата обстановка ще съвпадне с подновяването на надпреварите в двете професионални дивизии. Насрочени са мачове и от третия ешелон.

Най-студено се очертава да бъде между събота (13 февруари) и вторник (16 февруари) – в този 72-часов период се очакват сутрешни температури до минус 15 – минус 18 градуса, а дневните ще варират около минус 7 – минус 9 градуса.

Комбинацията със сняг пък поставя под въпрос провеждането на някои мачове.

Именно през следващата седмица се подновява сезонът в българския шампионат. Спротист Своге и Лудогорец излизат един срещу в четвъртък в отложен сблъсък от 1/16-финалите за Купата на България.

В петък трябва да започне и надпревара в Първа Лига. В петък в първия мач от 17-ия кръг се срещат Ботев Пловдив и Арда. Съботната програма, когато се очаква застудяването, предлага три мача: Ботев Враца – Берое, Черно море – Локомотив Пловдив и Славия – ЦСКА.

В неделя играят Левски – Монтана и ЦСКА 1948 – Царско село, а кръгът затварят Лудогорец и Етър в понеделник.