10 от Лайпциг изпуснаха да победят Херта и остават на трето място
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на РБ (Лайпциг) и Херта (Берлин) завършиха при резултат 2:2 в мач от междинния 28-и кръг на немската Бундеслига. Марко Груич откри, след изпълнение на корнер, в 9-тата минута, а в 24-тата Клостерман изравни, отново изпълнение на ъглов удар. Домакините стигнаха до пълен обрат, с човек по малко, когато в 68-тата минута вратарят на Херта Ярстайн си отбеляза автогол. Резервата Пьонтек иразвни от дузпа в 82-рата минута.

Домакините се нуждаеха от победа за да изместят Борусия Дортмунд от второто място в класирането. Херта влезе в мача след две поредни победи с общ резултат 7:0. Берлинчани обаче са най-удобния съперник за РБ, откакто „червените бикове“ влязоха в първа дивизия. Лайпциг бе записал 6 победи в 7-те си мача срещу Херта, преди началото на този двубой.

Старши треньорът на Лайпциг Юлиан Нагелсман не можеше да използва лекуващия травма Юсуф Поулсен и на негово място се наложи да влезе Патрик Шик. Това е и единствената промяна в стартовия състав, сравнен с играчите, който размазаха Майнц с 5-0 през уикенда. Още на загрявката обаче Кевин Кампъл се контузи и се наложи да бъде заменен от Тайлър Адамс.

Наставникът на Херта Бруно Лабадия заложи на абсолютно същите футболисти, които взеха столичното дерби с Унион. В центъра на нападението е Ведад Ибишевич, а по двете крила действаха Доди Ликабакио и бившия футболист на РайсенБалспорт Лайпциг – Матеус Куня.

Първото опасно положение дойде в 7-мата минута. Конрад Лаймер стреля, но в ръцете на вратаря на Херта.

В 9-тата минута берлинчани откриха резултата. Марвин Платенхарт центрира от корнер, а Марко Груич реализира с глава.

Радостта на Херта не трая дълго и 15 минути по-късно Лайпциг изравни, отново след ъглов удар. Кристофер Нкунку центрира, а Клостерман отбеляза за 1:1.

Втората част започна равностойно и никой от отборите не успя да наложи предимство. В 63-тата минута Марсел Халстенберг бе изгонен за втори жълт картон и остави борещия се за титлата Лайпциг с човек по-малко. Това обаче не попречи особено на домакините и те направиха пълен обрат. Патрик Шик стреля и вратарят на Херта Руне Ярстайн допусна огромна грешка и прати топката в собствената си врата.

Няколко минути по-късно Куня финтира двама футболисти на Лайпциг и се насочи мощно към вратата на „червените бикове“. От нищото обаче изскочи резервата Анхелиньо и самопожертвователно изчисти топката.

В 82-рата минута Куня отново проби в пеналта и бе спънат от младока Адемола Луукман. Арбитърът посочи бялата топка и влезлия в игра Пьонтек безпроблемно реализира за 2:2.

Стартови състави:

РайсенБалшпорт Лайпциг: Гулаши, Адамс, Клостерман, Упамекано, Халстенберг, Олмо, Лаймер, Забитцер, Нкунку , Вернер, Шик;

Херта Берлин: Ярстайн, Пекарик, Торунарига, Боята, Платенхарт, Шелбред, Груич, Дарида, Лукебакио, Куня, Ибишевич;