14 служители от McLaren под карантина
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

14 души от екипа на Макларън ще бъдат поставени под карантина за срок от 2 седмици, поради контакта им със заразен съотборник.

„14 членове на екипа на Макларън ще бъдат под карантина за 14 дни“, заяви журналистът Албер Фабрега в своя Twitter. – Всички те са имали пряк контакт със заразен представител на английския екип.

14 служители от McLaren под карантина

По-рано стана известно, че един от експертите от Макларън е имал положителен тест за коронавирус.

От своя страна, ръководителят на „Формула 1“ Чейс Кери коментира информацията за възможната отмяна на следващите етапи от състезателните серии след „Гран При на Австралия“. Състезанието в Мелбърн, което трябваше да се състои от 13 до 15 март, беше отменена заради заплахата от смъртоносния коронавирус.

„В следващите дни ще разгледаме ситуацията с предстоящите етапи в Бахрейн и Виетнам“, заяви Кери пред The Race.

„По-късно ще обявим какво решение ще бъде взето в краткосрочен план. Току-що долетях от Виетнам с партньорите ми и ще обсъдим следващите етапи. Сега трябва да сме сигурни, че постъпваме правилно, предвид глобалния проблем с коронавируса. Трудно е да се предскаже нещо, ситуацията се променя почти всеки ден. Когато всичко се случва толкова бързо, е много трудно да се направи нещо. А хората са нетърпеливи, всеки иска отговори. Ще се радваме да ги дадем, но не можете да изисквате отговор, когато още такъв няма. Що се отнася до европейските етапи, би било още по-зле, ако правим само предположения.

Обмисляме ли различни варианти? Естествено. Въпреки това, едва ли е възможно да се изготви дългосрочен план. Нека видим как ще се развият събитията.“