17-годишен попари ЦСКА в Овча Купел, Славия спря “червените”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" изпуснаха аванс срещу "белите", но дръпнаха с три точки на върха в efbet Лига

Отборите на Славия и ЦСКА завършиха наравно 1:1 в двубой от 19-ия кръг на родното първенство efbet Лига. Автогол на Мартин Георгиев бе близо до това да донесе успеха на “червените”, но Роберто Райчев с гол в заключителните минути донесе точка на домакините.

След това равенство тимът на ЦСКА събра 42 точки и има три аванс пред втория Черно море. Отборът на Славия пък вече е с 21 точки на 10-ото място в таблицата.

В началните секунди на срещата Славия пропусна добра ситуация за откриване на резултата. В 17-ата минута Тобиас Хайнц получи от Дюкенс Назон и от чиста позиция шутира, но ударът му бе слаб и не затрудни Светослав Вуцов.

В 27-ата минута Ерол Дост не успя да реализира от добра позиция. Славия организира чудесна атака и топката стигна до Дост в наказателното поле, като футболистът на “белите” стреля встрани от вратата. Малко след това Християн Петров от ЦСКА се намеси добре и изби в корнер. След центрирането от ъглов удар Дост стреля в тялото на Бусато.

В 43-ата минута главният съдия Станимир Тренчев даде дузпа на Славия. Имаше намеса на ВАР, която отмени нарушението на Махмутович срещу Керчев.

През второто полувреме ЦСКА бе по-активният отбор. В 67-ата минута гостите поведоха. Тибо Вион пусна опасно подаване и резервата Мартин Георгиев си вкара автогол – 0:1.

В 86-ата минута Славия сюрпризира неприятно феновете на “армейците”. Ертан Томбак намери Роберто Райчев и 17-годишният нападател вкара за 1:1. Райчев влезе на терена секунди преди това, а това бе първият му гол в efbet Лига за Славия.

В добавеното 7-минутно продължение Светослав Вуцов отрази една опасна ситуация пред вратата си и запази точката за Славия. “Белите” записаха пети пореден двубой без поражение в efbet Лига.