7Дни Спорт : Италия ще победи Турция на старта на Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Чиро Имобиле може да избухне срещу Турция в първия мач на Евро 2020

Турция и Италия откриват Евро 2020 с мач в петък вечер от група А на “Стадио Олимпико”. Италия влиза в турнира в невероятна форма, докато турците ще се надяват да направят по-силно Европейско от 2016 година, когато отпаднаха от груповата фаза. Екипът на 7 Дни Спорт предвижда италианският тим да стартира с победа участието си на Евро 2020, тъй като разполага с много класни играчи в състава си и е фаворитът в група А. Но нека разгледаме в детайли предстоящия мач между двете нации.

Всичко беше мрачно за Италия, когато те не успяха да се класират за Мондиал 2018, пропускайки място в турнира за първи път от 1958 г. Но с Роберто Манчини начело, страната мечтае за втора европейска титла Италия бе перфектна в квалификациите като записа 10 победи от 10 мача, вкара 37 гола и допусна само четири попадения, а бившият треньор на Манчестър Сити е претърпял само две поражения в 32 мача, откакто пое Скуадрата. Адзурите бяха много стабилни в защита, като запазиха 20 сухи мрежи по време на тази серия. Те са в серия от осем поредни победи преди началото на турнира. Двата подгряващи мача на Италия през юни преминаха по страхотен начин – победа със 7:0 над Сан Марино и повече от убедителен успех с 4:0 над Чехия – резултат срещу отбор, който също участва на Евро 2020.

Турция трябва да окаже съпротива на Италия, тъй като те се включват в състезанието с шест мача без загуба, поддържайки суха мрежа в три от тях. Въпреки това, с изключение на Нидерландия, турците не са се сблъсквали с никаква реална конкуренция, играейки с държави като Азербайджан, Латвия, Гвинея и Молдова, така че Италия ще бъде напълно ново предизвикателство. Турция трябва да се стреми да излезе от група А, която включва още Уелс и Швейцария, едва ли ще измъкнат нещо от откриващия мач в петък, а залагането на Италия за победа изглежда като добър вариант.

Италия играе много силно в защита и това позволява на играчите им в нападение да са още по-силни. Хората на Манчини са вкарали 11 гола в последните си два мача, макар и седем от тези срещу Сан Марино. На 31-годишна възраст, нападателят Чиро Имобиле е петият най-стар играч в отбора, но също така е основен играч на страната и се очаква той да спори за Златната обувка на Евро 2020. Нападателят на Лацио е вкарал 56 гола в Серия А през последните два сезона, завършвайки като най-добрият голмайстор на дивизията през сезон 2019-20, така че той е изпълнен с увереност. Имобиле е отбелязал три гола в  последните си четири международни участия, така че може да намери мрежата срещу Турция.