Абделазис: Нурмагомедов загуби стотици хиляди за нищо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Дейна Уайт подготвя специален частен остров за събития по смесени бойни изкуства на UFC, центърът на вниманието се измести към Гейджи-Фъргюсън, а светът се пита кога отново ще има професионален спортен живот. В тези условия един боец – шампионът в леката категория на UFC Хабиб Нурмагомедов се намира в Дагестан, загуби много време, усилия и пари в подготовка и в крайна сметка намеренията му за защита на пояса няма да го заведат скоро в октагона. Мениджърът на боеца коментира последните събития около Нурмагомедов лаконично и с осезаема нотка на горчивина за това как се развиха нещата за неговия боец през последните 2 месеца:

„Няма значение кой какво казва. Ще бъда честен. Хабиб прекара седем седмици в САЩ, похарчи стотици хиляди долари, доведе осем души със себе си. Той не се отказа от битката. Той загуби, защото пристигна тук, прекара време далеч от семейството и децата си. И това време не може да бъде върнато. Това не е въпрос на пари, а време, което не може да бъде върнато!”

На този фон Дейна Уайт обеща веригата му да заработи на пета скорост в най-кратки срокове. Това се случи на сппециален видео разговор, в който специално подбрани хора имаха възможност да му зададат въпроси относно ъдещето на организацията в условията на световната пандемия от Коронавирус. Уайт обяви, че файткартата на 9-ти май ще се състои на всяка цена и то ще подължи да организира ивенти всяка седмица. Президентът на UFC даде да се разбере, че компанията работи в близка връзка с щатските власти, за да може итките да се осъществят съобразно педантичните изисквания за безопасност в настоящата ситуация.

Междувременно Уайт потвърди, че “тайният остров” наистина съществува и обяви, че  всеки боец от UFC, който желае, ще може да запише 3 двубоя тази година, а „Бойният остров“ ще бъде готов да приеме екшъна в края на май или началото на юни.

Според авторитетния сайт са смесени бойни изкуства MMA Fighting, един от участниците в срещата я е нарекъл „безсмислена“, тъй като шефът на UFC, в общи линии, е повторил пред него и колегите му неща, които вече е казал в общественото пространство. Някои бойци пък се оплакаха, че са пропуснали срещата, защото не са проверили имейлите си и не са разбрали, че са поканени. Поне на този етап обаче организацията има сериозни намерения да продължи бизнеса, макар и в условията на пандемията. Атлетическата комисия на Невада обяви преди дни, че все още не е сигурна в даването на зелена светлина за двубои на територията на щата и Лас Вегас и по този начин се породиха съмнения, че една от идеите на Уайт – част от двубоите да се провеждат на територията на центъра на UFC може и да не се състоят през май. Така намеренията на промоутър поне по отношение на континентална Америка се още остават силно зависими от спортните и здравни власти.