google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Дейна Уайт подготвя специален частен остров за събития по смесени бойни изкуства на UFC, центърът на вниманието се измести към Гейджи-Фъргюсън, а светът се пита кога отново ще има професионален спортен живот. В тези условия един боец – шампионът в леката категория на UFC Хабиб Нурмагомедов се намира в Дагестан, загуби много време, усилия и пари в подготовка и в крайна сметка намеренията му за защита на пояса няма да го заведат скоро в октагона. Мениджърът на боеца коментира последните събития около Нурмагомедов лаконично и с осезаема нотка на горчивина за това как се развиха нещата за неговия боец през последните 2 месеца:

„Няма значение кой какво казва. Ще бъда честен. Хабиб прекара седем седмици в САЩ, похарчи стотици хиляди долари, доведе осем души със себе си. Той не се отказа от битката. Той загуби, защото пристигна тук, прекара време далеч от семейството и децата си. И това време не може да бъде върнато. Това не е въпрос на пари, а време, което не може да бъде върнато!”

На този фон Дейна Уайт обеща веригата му да заработи на пета скорост в най-кратки срокове. Това се случи на сппециален видео разговор, в който специално подбрани хора имаха възможност да му зададат въпроси относно ъдещето на организацията в условията на световната пандемия от Коронавирус. Уайт обяви, че файткартата на 9-ти май ще се състои на всяка цена и то ще подължи да организира ивенти всяка седмица. Президентът на UFC даде да се разбере, че компанията работи в близка връзка с щатските власти, за да може итките да се осъществят съобразно педантичните изисквания за безопасност в настоящата ситуация.

Междувременно Уайт потвърди, че “тайният остров” наистина съществува и обяви, че  всеки боец от UFC, който желае, ще може да запише 3 двубоя тази година, а „Бойният остров“ ще бъде готов да приеме екшъна в края на май или началото на юни.

Според авторитетния сайт са смесени бойни изкуства MMA Fighting, един от участниците в срещата я е нарекъл „безсмислена“, тъй като шефът на UFC, в общи линии, е повторил пред него и колегите му неща, които вече е казал в общественото пространство. Някои бойци пък се оплакаха, че са пропуснали срещата, защото не са проверили имейлите си и не са разбрали, че са поканени. Поне на този етап обаче организацията има сериозни намерения да продължи бизнеса, макар и в условията на пандемията. Атлетическата комисия на Невада обяви преди дни, че все още не е сигурна в даването на зелена светлина за двубои на територията на щата и Лас Вегас и по този начин се породиха съмнения, че една от идеите на Уайт – част от двубоите да се провеждат на територията на центъра на UFC може и да не се състоят през май. Така намеренията на промоутър поне по отношение на континентална Америка се още остават силно зависими от спортните и здравни власти.