АЕК шокира Брайтън, Аталанта с рутинна победа в Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Чайките" отстъпиха на гръцкия гранд пред своите фенове

Брайтън дебютира в турнира Лига Европа с поражение, след като отстъпи на АЕК Атина с 2:3 у дома. “Чайките” бяха фаворити за победата и излязоха за тази среща със силен състав, но гръцкият гранд ги победи. Така Брайтън бе бързо свален на земята след победата си над Ман Юнайтед през миналия уикенд.

АЕК поведе в срещата в 11-ата минута чрез Джибрил Сидибе, който засече центриране от корнер на Хайсафи. Брайтън обаче спечели дузпа благодарение на бързите крака на Жоао Педро и след като жълтият картон за симулация беше отменен, бразилецът се разписа за 1:1.

В края на първата част АЕК отново поведе чрез Мият Гачинович. След почивката играта загрубя и за 20-на минути главният рефер даде пет жълти картона. В 67-ата минута Брайтън отново получи дузпа и пак Жоао Педро се разписа от бялата точка – 2:2.

Феновете на домакините очакваха обрат, но вместо това АЕК шокира своя опонент. Езекиел Понсе размени подавания с Никлас Елиасон, преди аржентинецът да завърши атаката с прецизен удар и да донесе победата на АЕК.

В друга среща от Лига Европа тази вечер, Аталанта се справи у дома с полския шампион Раков. Де Каталаре и Едерсон отбелязаха попаденията за бергамаските през втората част.

Уест Хем пък постигна рутинна победа с 3:1 над Бачка Тополоа у дома. “Чуковете” направиха пълен обрат, за да стигнат до победата и да стартират с три точки в група А, в която Фрайбург срази Оликмпиакос с 3:2 като гост в другата среща.

Следващият кръг ще се проведе на 5-ти октомври – резултатите можете да следите в реално време в бет 365 приложение.