Агуеро сподели защо Меси не е последвал Роналдо в Саудитска Арабия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В Маями Лео и семейството му ще се впишат по-лесно, смята бившият аржентински национал

Седемкратният носител на Златната топка Лионел Меси избра да продължи кариерата си в Интер Маями, като се вписа отлично в тима и бележи гол след гол. През лятото пред Лео Меси имаше възможността да се завърне в Барселона, както и оферта от Близкия изток, като можеше да играе в една лига с Кристиано Роналдо. Един велик футболист обаче реши да не върви по същия път като друг, а бившият аржентински национал Серхио Агуеро споделя мнението си защо Меси не премина в клуб от Саудитска Арабия.

Агуеро, който игра заедно с Меси в националния отбор на Аржентина, сподели пред Stake.com защо Меси и Роналдо се сбогуваха с европейския футбол, докато кариерите им поеха в различни посоки: „Е, мисля, че в края на този етап, с възрастта, на която са Лео и Кристиано, и много играчи на възраст 32 и 33 г., те може би са уморени от толкова много изисквания да бъдат на високо ниво и мисля, че Лео избра той и семейството му да бъдат добре и да може да играе възможно най-спокойно.”

„И очевидно мисля, че между Маями и Саудитска Арабия, мисля, че той избра Маями за удобство. Маями е хубаво място, има много латиноамериканци и мисля, че той погледна и от страна на семейството, което би се вписало доста добре в Маями, а в Арабия може да е по-сложно. Всеки сам взима решенията, но Кристиано може би е различен играч от Лео и е взел решение да отиде в арабската лига поради други причини”, каза Агуеро.