Айк тръгна мощно, прегази млад швейцарец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Загуби за Недялко Петров, Константин Стас, Йоан Димитров и Росиан Дермански

Бронзовият медалист от световното първенство в Нур-Султан (Казахстан) Айк Мнацаканян започна убедително участието си в турнира за Световната купа в Белград, не оставяйки никакви шансове за младия швейцарец Андреас Ветич.

Етническият арменец, който дълго време се възстановяваше след претърпяна тежка контузия на лакътя, беше пълен господар на тепиха и се поздрави с категорична победа с 8:0 технически точки.

В същата категория един от основните претенденти за златния медал – Роман Власов (Русия), надигра германеца Паскал Айзеле в резултатна схватка – 8:6.

Дебютантът ни при най-леките – категория до 55 кг, Недялко Петров направи добра борба срещу третия от европейското първенство през миналата година Артьом Делеану.

Молдовецът се сдоби със солиден аванс от четири точки, като дори постави нашето момче в критична ситуация. Петров обаче направи забележителен обрат и поведе с 6:4, само за да позволи ново изравяняване. При 6:6 дойде и края на двубоя, но за съжаление победата беше присъдена на Делеану.

Представителят ни в категория до 67 килограма Константин Стас не успя да се протвопостави на сръбската машина Давор Щефанек – олимпийски шампион от 2016 година, като в схватка, продължила 3 минути и 19 секунди регистрира загуба с 1:11.

При 87-килограмовите Йоан Димитров имаше малшанса да срещне още на 1/8-финалите олимпийския първенец от Рио Давит Чакветадзе (Русия) и отстъпи с 3:1 технически точки.

Руският борец си осигури солиден аванс от три пункта в първата част, Димитров успя да съкрати изоставането в началото на втория период, но в крайна сметка опитът на Чакветадзе си каза думата.

Загуба в категория до 77 килограма записа и Росиан Дермански. Българският борец започна активно схватката си срещу Ноел Хорварт (Словакия) и излезе напред с точка аванс, но постепенно отпадна физически и съперникът му обърна резултата до 4:1 в своя полза.