Айк загуби спора за бронза, Милов стигна до репешажите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Милов се изправя срещу олимпийския шампион Алексанян, утре започват жените

Бронзовият медалист от миналогодишното световното първенство в Нур-Султан (Казахстан) Айк Мнацаканян не успя да повтори постижението си и в турнира за Световната купа в Белград, отстъпвайки с 1:3 технически точки в решаващата среща с третия от Азиатски игри Руслан Царев.

Представителят на Киргизстан поведе с точка аванс, а след като натурализираният арменец беше поставен в партер, успя да осъществи и успешна атака, която му осигури аванс от 3:0.

През втората част и Царев беше поставен в партер, но се защити добре и въпреки опитите на Айк не допусна промяна в резултата. Така Мнацаканян завърши на пето място.

В категория до 97 килограма Кирил Милов запази шансове да се бори за бронзов медал, след като победилият го по-рано днес на осминафиналите Муса Евлоев (Русия) се класира за финала.

В репешажите Милов ще се изправи на тепиха срещу олимпийския шампион Артур Алексанян (Армения), а победителят ще спори за бронза с иранеца Мохамади Абдола Сарави.

Останалите трима български представители – Цветан Сирашки (60 кг), Никълъс Сулев (63 кг) и Даниел Александров (82 кг) приключиха участието си. Александров тръгна с хубава победа, но бе надигран от германеца Роланд Шварц на четвъртфиналите.

Утре стартира и надпреварата при жените.