Ал-Ахли избухна с неочакван трансфер, привлече топ талант на Селта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Габри Вейга ще замине за Саудитска Арабия

Талантът на испанския Селта де Виго – Габри Вейга ще премине в отбора от Саудитска Арабия – Ал Ахли, твърди Фабрицио Романо. Според журналиста в Селта са приели офертата за техния талант, който също се е разбрал с тима за личните си условия.

Трнсферът на Вейга в Ал-Ахли е може би най-неочакваният за това лято. От началото на трансферния прозорец се спекулира, че той ще премине в някой от топ отборите на Европа, но в крайна сметка това не се случи. От испанеца се интересуваха грандове като Ливърпул, Челси, Наполи, Реал Мадрид и Барселона. В крайна сметка обаче никой от тях не успя да се сдобие с неговия подпис.

 

Привличането на Вейга в Саудитска Арабия ще подобри реномето на лигата значително. Причината за това е, че до момента основно възрастни играчи, които са към края на своите кариери избират да заминат за Близкия Изток, а това кара голяма част от феновете да гледат на Саудитска Арабия като на “гробница” за футболни величия.

С трансфера на 21-годишния Вейга обаче от страната показват, че техния проект е доста по-мащабен отколкото сме очаквали и те имат интерес да развиват футболни таланти, с което наистина да превърнат първенството си в едно от най-добрите в света.