Меси няма спирка! Класира Интер Маями за още един финал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Аржентинецът може да спечели втори трофей в САЩ

Отборът на Интер Маями успя след много трудности да се класира за финала на Купата на САЩ след като се наложи с дузпи над Синсинати. В срещата паднаха шест попадения, по три за всеки отбор, а при дузпите Интер надделя с 5:4.

Синсинати успя да поведе на Интер Маями в 18-ата минута с гол на Лусиано Акоста. В 53-ата минута пък Брендан Васкес удвои и уплаши феновете на Интер.

Тогава обаче за тяхно щастие се намеси геният на Меси. Той на два пъти асистира на Леноардо Кампаня, първо в 68-ата минута, а после и в самия край на добавеното време – 97-ата минута. Двата гола на Кампаня доведоха мача до продължения, където драмата продължи.

В първото продължение, Кампаня асистира на Хосеф Мартинес в 93-ата минута и Интер за първи път поведе в резултата. Футболисите на Синсинати обаче последваха техния пример и изравниха резултата в 114-ата минута чрез Юя Кубо.

При дузпите всички играчи бяха безпогрешни освен един. Това бе Хаглънд от Синсинати, който изпусна решителния наказателен удар, а Кремаски вкара за Интер, с което попадение класира Интер за финала на Купата на САЩ.

Големият финал ще се играе на 27 – септември от 23:00 часа, а съперник на Интер Маями ще бъде победителят от двойката Хюстън Динамо – Реал Солт Лейк.