Ал Ахли не спира да настоява за звезда на Манчестър Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Рияд Марез е голямата цел на тима от Саудитска Арабия

Отборът на Ал Ахли, който е част от първа лига на Саудитска Арабия, иска да привлече носителя на златния требъл с англисйкия Манчестър Сити Рияд Марез. Те ще се опитат да изкушат алжиреца с доста висока заплата и дълъг договор.

Най-добрите години на Рияд Марез може би вече са зад гърба му като имаме предвид неговата възраст и позицията, на която играе. Той е крило и стилът му на игра изисква бързи и непрестанни спринтове и дрибъли, с които да тормози противниковите защитници. На него обаче ще му става все по-трудно да се справя с тези си задължения, тъй като той е вече на 32 години.

Марез има договор с Манчестър Сити до 2025 година, който едва ли ще поднови защото той на практика няма какво вече да спечели с екипа на “гражданите”. Той е петкратен носител на трофея във Висшата лига като четири пъти триумфира на “Етихад”. Марез също е печелил ФА Къп, Карабао Къп и Къмюнити Шилд, а от миналия сезон и Шампионска лига. Точно поради тази причина шанса той да иска да опита ново приключение от следващия сезон е доста голям.

Офертата, която Ал Ахли предлага на Сити също е доста изкушаваща. Ръководството на клуба в готово да плати 30 милиона паунда за застаряващия Марез, който има 2 години до края на договора си. Най-вероятно “гражданите” ще вземат съвместно решение с футболиста до края на месеца.