Челси започва преговори с талант от Лига 1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Звезда на Олимпил Лион е грабнал вниманието на доста тимове

Ръководството на Челси е започнало да разпитва за възможността да привлече таланта на Олимпик Лион Райън Шерки, съобщава ESPN. Той ще трябва да замести напусналия в посока Манчестър Юнайтед Мейсън Маунт.

19-годишният Шерки е един от най-обещаващите таланти излизали от академията на Олимпик Лион в последните години. Той играе като офанзивен полузащитник, но се справя добре и на крилото. Най-силните му страни са неговата брилянта техника и способността му да играе еднакво добре с двата крака. Именно тези негови умения го правят толкова ценен за всеки един отбор.

В момента Шерки е оценяван на 30 милиона евро от Transfermarkt, но едва ли Олимпик ще се съгласи да го продаде на толкова ниска цена. Французинът има още две години до края на договора си, което означава, че сега е последният шанс на “хлапетата” да се опитат да вземат възможно най-голяма сума за таланта си, тъй като той едва ли ще поднови контракта си предвид интереса, който проявяват към него доста големи клубове.

Ситуацията с Шерки следят и други отбори както от Висшата лига, така и от цяла Европа. Сред тях са РБ Лайпциг, които търсят заместник на Доминик Собослай, който осъществи трансфера си в Ливърпул, Нюкасъл, които са подготвят за първото си участие в Шампионска лига от доста време насам и Борусия Дортмунд, които никога не пропускат възможността да привлекат обещаващ талант в редиците си. За момента обаче до привличането на Шерки най-близо е Челси.