Интер Маями обяви програмата за посрещането на Меси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Аржентинецът ще промени историята на клуба завинаги

Новото попълнение на Интер Маями Лионел Меси ще подпише официално своя договор с тима съвсем скоро. По случай това събитие от клуба са подготвили цяла програма за неговото посрещане.

Ден след като Меси подпише договора си и направи официална тренировка с Интер, към лагера на американския тим ще се присъедини и Серхио Бускетс. В неделя двамата играчи ще бъдат представени пред 20 хилядна публика на стадиона в Маями. Следващата стъпка от програмата на Меси е неговата първа пресконференция като играч на Интер. Тя ще се проведе в понеделник. Във вторник ще направи първата си открита тренировка, а в събота (22 юли) се очаква да направи и официалния си дебют.

Това най-вероятно ще се случи в мача срещу Круз Азул за Купата на лигата. В нея Интер Маями се намира в група с още един отбор – Аталанта Юнайтед, срещу които ще се изправят на 26 юли.

Дебютът на Меси в МЛС обаче ще трябва да почака до края на август, тъй като до тогава Интер няма мачове от първенството. Аржентинецът най-вероятно ще дебютира срещу Шарлот на 21 август.

Задачата на Меси в Маями ще бъде доста трудна. Интер е един от последните отбори в класирането и е доста далече от нивото, на което му се иска да бъде. Собственикът Дейвид Бекъм обаче се надява, че именно Меси ще успее да спаси клуба и ще привлече още топ футболисти с присъствието си както направи Кристиано Роналдо в Ал Насър.