google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Аржентинецът ще промени историята на клуба завинаги

Новото попълнение на Интер Маями Лионел Меси ще подпише официално своя договор с тима съвсем скоро. По случай това събитие от клуба са подготвили цяла програма за неговото посрещане.

Ден след като Меси подпише договора си и направи официална тренировка с Интер, към лагера на американския тим ще се присъедини и Серхио Бускетс. В неделя двамата играчи ще бъдат представени пред 20 хилядна публика на стадиона в Маями. Следващата стъпка от програмата на Меси е неговата първа пресконференция като играч на Интер. Тя ще се проведе в понеделник. Във вторник ще направи първата си открита тренировка, а в събота (22 юли) се очаква да направи и официалния си дебют.

Това най-вероятно ще се случи в мача срещу Круз Азул за Купата на лигата. В нея Интер Маями се намира в група с още един отбор – Аталанта Юнайтед, срещу които ще се изправят на 26 юли.

Дебютът на Меси в МЛС обаче ще трябва да почака до края на август, тъй като до тогава Интер няма мачове от първенството. Аржентинецът най-вероятно ще дебютира срещу Шарлот на 21 август.

Задачата на Меси в Маями ще бъде доста трудна. Интер е един от последните отбори в класирането и е доста далече от нивото, на което му се иска да бъде. Собственикът Дейвид Бекъм обаче се надява, че именно Меси ще успее да спаси клуба и ще привлече още топ футболисти с присъствието си както направи Кристиано Роналдо в Ал Насър.