Алегри: Всички победи са красиви, не знам как да избера някоя
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"От друга страна, всички загуби са лоши. Някои са по-лоши, защото оставаш с усещането, че би могъл да се справиш по-добре"

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри е на мнение, че през последните години на Ботуша прекалено бързо започват да хвалят младите таланти. “През последните няколко години забелязах, че в Италия има тенденция младежите да се считат за шампиони след само два-три мача, но така се прескачат етапи от развитието им. 20-годишен играч никога не би имал зрялостта на 28-годишен“, споделя специалистът по време на Младежкия фестивал в Гаета.

Наставникът на „бианконерите“ говори и за най-красивите победи в кариерата си, както и за лошите загуби като треньор. „Най-красивите ми победи? Всички победи са красиви, не знам как да избера някои от тях. Помня спечелването на Серия “Ц” със Сасуоло и първото ми Скудето в Серия “А” (с Милан – б.р.). От друга страна, всички загуби са лоши. Някои са по-лоши, защото оставаш с усещането, че би могъл да се справиш по-добре. През третата ми година в Милан и през втората ми в Ювентус започнахме много зле и въпреки че работихме много усилено, не осъзнавахме, че губим яснота. Когато опростихме всичко, справихме се много по-добре.”

Снимка: Reuters