Алегри: Загубата от Интер реши изхода на титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нормално е, когато не печелим, да има разочарование. Пет кръга преди края ние не сме в битката за Скудетото и това ме ядосва, но пък ще го използваме като допълнителна мотивация за следващия сезон"

Ювентус се класира за финала на Купата на Италия след победа с 2:0 снощи в реванша срещу Фиорентина (3:0 общ резултат). Наставникът на „бианконерите“ Масимилиано Алегри очаквано бе доволен след успеха, като определи спечелването на Купата за една от важните цели пред клуба през сезона.  “Халфовете свършиха страхотна работа. Адриен Рабио определено играе по-добре и по-успешно се включва в предни позиции. Той имаше малшанс при отменения му гол. Поздравявам момчетата за достигането до финала, защото това бе една от целите ни през сезона. Последните дни след равенството с Болоня бяха доста тежки. Тогава направихме твърде много пропуски и не успяхме да спечелим. Фиорентина е опасен отбор, който може да си подава на скорост и да организира опасни атаки, но ние се защитавахме добре и успявахме да намираме пространства в предни позиции. Може би трябваше по-рано да вкараме втория гол, като при няколко контратаки грешахме при извеждащите пасове.”

Алегри за пореден път се оплака от големия брой контузени футболисти, на които не може да разчита за дълъг период от време. “Това е част от футбола. Страдахме, но спечелихме. Хората, които влязоха като смени, се справиха много добре. Показахме отборен дух и сме на финал. Сега трябва да мислим за следващия мач в Серия “А” и да опитаме да възстановим още някои играчи. В един момент се обърнах и казах на някой да заграва, но видях, че той не е по екип и се сетих, че е контузен. Няма как да искам повече от тези играчи, след като в последно време се налага да разчитам на едни и същи футболисти, а те оставят сърцата си на терена. Тази вечер бяхме много стабилни в защита, нещо което напоследък не се получаваше толкова добре.”

“Оставам още три години. В същото време съм наясно, че Ювентус винаги трябва да се бори за трофеи. Най-силно съм разочарован от загубата от Интер, защото това реши изхода на титлата. Нормално е, когато не печелим, да има разочарование. Пет кръга преди края ние не сме в битката за Скудетото и това ме ядосва, но пък ще го използваме като допълнителна мотивация за следващия сезон. Можем да си извадим поуките от това и да приемем, че във футбола и в живота не може винаги да печелиш”, каза още треньорът на Юве.

Снимка: Twitter