Алекс Грималдо остава трансферна цел на Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунският гранд обмисля да върне 28-годишния футболист в клуба

Испанската медия Fichajes информира, че Алехандро Грималдо е обект на интерес от страна на Барселона. Действащите шампиони в Ла Лига търсят ляв бек, с който да подпишат през летния трансферен прозорец на 2024 г. 28-годишният защитник на Байер Леверкузен се очертава като важна цел на тима на Шави.

Алехандро Грималдо е родом от Валенсия и започва своята младежка кариера в родния си клуб. Но испанецът прекара част от младежката си кариера в тима на Барселона, след като се присъедини към Ла Масия като 13-годишен през юли 2008 г. Но след като бързо се издигна в йерархията на каталунския отбор, той безуспешно изчака своя пробив в първия отбор.

Грималдо игра за втория тим на Барса, преди да премине в Бенфика през 2016 г. И до лятото на 2023 г. футболистът бе част от португалския гранд, напускайки го като свободен агент след края на сезона. В момента той играе за Байер Леверкузен в Бундеслигата, като има контракт до 2027 г. с “аспирините”.

Но не е ясно дали Байер Леверкузен ще приеме оферти за Грималдо, който се превърна в ключова фигура за клуба. Също така ще бъде интересно да видим дали интересът на Барселона ще завърти главата на испанеца през следващата година. Грималдо би бил добра опция за ротация в състава на Шави предвид натоварения график на каталунския гранд.