Александър Исак герой при обрат на Нюкасъл срещу Нотингам
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Свраките" остават в битката за топ 4

Двубоят между Нотингам Форест и Нюкасъл от 28-ия кръг на английската Висша лига завърши при резултат 1:2. Две от попаденията бяха отбелязани през първото полувреме, като нападателите Емануел Денис и Александър Исак свършиха работата, за която са на терена. В края на срещата Исак с втория си гол в мача, вкаран от дузпа, донесе успеха на “джордитата”.

Нюкасъл превъзхождаше своя опонент в голяма част от срещата, като в заключителните минути успя да се пребори за трите точки. С този успех “свраките” събраха 47 пункта и са на една зад четвъртия в класирането Тотнъм, който е изиграл мач повече. Тимът на Нотингам остана с актив от 26 точки на 14-ата позиция.

Откриващото попадение в вубоя бе дело на Емануел Денис. Нападателят на Форест се възползва от грешка на Свен Ботман и с елегантен удар преодоля Ник Поуп за 1:0.

Нюкасъл изравни в продължението на първото полувреме. Джо Уилок центрира в наказателното поле и Александър Исак с майсторски удар с глава вкара за 1:1.

В 65-ата минута Елиът Андерсън мислеше, че е дал аванс на гостите. Голът на полузащитника обаче бе отменен заради засада, която бе доста спорна.

В 84-ата минута защитникът на дмакините Фелипе спря Александър Исак, а малко след това вратарят на “свраките” Ник Поуп отрази удар на Бренан Джонсън.

В добавеното време Муса Ниакате игра с ръка в наказателното си поле и гостите получиха дузпа. Зад топката застана авторът на първия гол Александър Исак. Шведският нападател преодоля Кейлор Навас и донесе успеха на Нюкасъл.