Алфонсо Дейвис се нареди до най-бързите играчи в световния футбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Скоростта на бранителя на Байерн Мюнхен – Алфонсо Дейвис, привлече вниманието на феновете по целия свят – той се нареди до играчи като Килиан Мбапе, Мохамед Салах и Пиер-Емерик Обамеянг.  Канадският тийнейджър хвана окото по време на победата на баварците над Борусия Дортмунд с 1:0 в края на миналия месец като демонстрира невероятна скорост, за да отнеме топката от Ерлинг Холанд.

Дейвис не може да се похвали с липса на способности и зае поста на левия бек в Байерн при първия си пълен сезон в Бундеслигата. Но това, което наистина спря дъха на феновете, е забележителната скорост на бившия играч на Ванкувър.

За тези, които са гледали Байерн редовно през този сезон, не беше изненада утвърждаването на футболиста в първия състав. След пробива в първия отбор миналата година, Дейвис се представи отлично, като се подвизава много силно в двете фази на играта. Често 19-годишният младеж прави включвания в атаката и тормози защитата на съперника. Също така той се справя доста впечатляващо срещу някои от най-бързите звезди в световния футбол.

Ерлинг Хoланд от Дортмунд вече е наясно с бързината на Дейвис, тъй като бранителят отне топката на норвежкия нападател, точно преди футболистът на Борусия да отправи удар към вратата на Мануел Нойер. Дейвис се появи от нищото, за да вземе топката от нападателя и да спре чисто голово положение. Той е направил спринт с 35,3 км/ч ), което го постави сред най-бързите играчи в историята на Бундеслигата и той не е далеч от най-бързите футболисти в цял свят.

Според списък, съставен от френското издание Le Figaro през април, Пиер-Емерик Обамеянг от Арсенал (35.5 км/ч), Инаки Уилямс от Атлетик Билбао (35.7 к/ч) и звездата на ПСЖ Килиан Мбапе (36 км/ч) са сред много малкото футболисти, които са спринтирали по-бързо от Дейвис.

Никой от тях обаче не може да се сравни с Ашрах Хакими от Дортмунд, който достигна скорост от 36,2 км/ч, през този сезон. Дейвис застава пред някои играчи, известни със своята скорост, включително Кайл Уокър (35.21 км/ч) и Лерой Сане (35.04 км/ч) от Манчестър Сити, които и двамата остават зад себе си, както и Мохамед Салах и Кингсли Коман , които са записали скорост от 35 км/ч.

Алфонсо Дейвис също така изпреварва съотборника си от Байерн Алваро Одриосола, който е регистрирал спринт с 34.99 км/ч. Класацията на Le Figaro предполага, че най-близките конкуренти на Дейвис в Бундеслигата са Карим Белараби от Байер Леверкузен (35,27 км/ч) и футболистът на Шалке 04 Раби Матондо (35,97 км/ч). Всичко това означава, че Дейвис не е най-бързият играч в световния футбол, но има огромен потенциал и може да се превърне в голяма звезда.