Али Соу направи разликата във вечното дерби между ЦСКА и Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" спечелиха с 1:0 с гол на гамбиеца, изпуснаха дузпа и играха с човек по-малко четвърт час

ЦСКА спечели с 1:0 вечното дерби с Левски в отложен мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Единственият гол в двубоя отбеляза звездата на „червените“ Али Соу в 20-ата минута. Ники Михайлов спаси дузпа на Тиаго в 33-ата, а четвърт час преди края на редовното време „армейците“ останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Амос Юга. Това бе последен мач за двата тима за календарната 2020 година, като ЦСКА се изравни по точки с втория Локомотив Пловдив (33т.) и е на 3 от шампиона и лидер в класирането Лудогорец. Левски остава на 9-ото място с 15 точки.

Преди началото на двубоя Али Соу беше награден за своя мач №100 с червения екип, а футболистът на „сините“ Станислав Иванов, който от януари преминава в Чикаго Файър, получи почетен плакет и шалче от Левски.

Срещата започна с натиск на символичните гости, като в 6-ата минута Матей при опит да изчисти прати в Мартин Райнов, който не успя да се възползва от подаръка и вместо удар фаулира Бусато.

Ключова намеса на Николай Михайлов в краката на Али Соу в 19-ата запази резултата непроменен. Минута по-късно гамбиецът се поправи за пропуска и след пробив през центъра разпечата вратата на Левски, а вратарят на „сините“ не реагира по най-добрия начин при изстрела на нападателя.

Последваха силни минути за ЦСКА и няколко добри атаки, но първо Юга засече неточно след изпълнение на корнер, а малко след това Йомов не успя да отбележи от малка дистанция.

В 30-ата минута Михайлов парира удар на Йомов, топката попадна в Тиаго, който бе фаулиран от Мартин Петков и реферът отсъди дузпа. Последваха спорове от „синия“ тим дали нарушението е в наказателното поле или извън него, но Никола Попов не промени решението си. За щастие на „сините“ Николай Михайлов успя да спаси удара на Тиаго от бялата точка и не позволи на „армейците“ да увеличат аванса си.

Левски отново беше по-активен в началото на второто полувреме, но без да се стигне до чиста позиция пред вратата пазена от Бусато.

Соу и Юга отправиха неточни удари, а в 61-ата Робърта пробва далечен изстрел, но топката мина покрай левия страничен стълб.

В 74-ата минута Амос Юга удари Найджъл Робърта при опит да избие топката, за което получи втори жълт картон в мача и остави „червените“ в намален състав.

ЦСКА прие играта в своята половина след червения картон, а в добавеното време Насиру Мохамед нанесе удар с глава към левия ъгъл, но Бусато изби.

Така авансът на ЦСКА се запази до последния съдийски сигнал и „армейците“ се поздравиха с победа във вечното дерби с Левски.