Алиу Сисе пое вината след загубата от Нидерландия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Когато загубиш първия мач, вторият става финал", подчерта наставникът.

Националният селекционер на Сенегал Алиу Сисе съвсем логично бе разочарован след поражението от Нидерландия с 0:2 на старта на Световното първенство в Катар.

Специалистът бе категоричен, че неговите футболисти не са заслужавали да загубят и добави, че ако някой е виновен за поражението, то това е той.

“Беше мач на много високо ниво, много сложен, но доста балансиран, според мен резултатът не отразява показаното на терена. Много съм горд с моите момчета. От нас зависи да се подготвим добре за втория мач, който вече ще бъде решаващ. Когато загубиш първия мач, вторият става финал. Мачът срещу Катар ще бъде повратна точка за Сенегал”, коментира Сисе.

“Виновникът за поражението? Аз съм виновникът като треньор. Имахме две или три възможности. Но футболът е само ефективност. Като цяло създадохме добри ситуации, ще продължим да работим за подобряването им. Резултатност на атаката е проект за това Световно първенство”, продължи той.

“Спечелването на този мач щеше да ни изстреля в правилната посока, това не е така, вторият мач срещу Катар ще бъде много труден, но трябва да го спечелим. Загубата днес ще ни мотивира допълнително. Не съм прегледал повторение на първото попадение на Нидерландия и не мога да обвинявам Менди. Ще гледам и тогава ще вадим изводи“, каза още Алиу Сисе.