Американски инвеститори с интерес към Торино
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кайро посети Ню Йорк през месец юни, където преговаря с инвеститори, които желаят да закупят мажоритарен дял в клуба, който е един от най-големите в исторически план на "Ботуша", но от "Tuttomercato" добавят, че италианският бизнесмен не е в настроение да се откаже от клуба, който притежава от 18 години.

От италианското издание “Tuttomercato” информират, че неназован американски инвестиционен фонд, вече преговаря с президента на Торино – Урбано Кайро за да купят клуба, а разговорите се водят от няколко седмици.

Кайро посети Ню Йорк през месец юни, където преговаря с инвеститори, които желаят да закупят мажоритарен дял в клуба, който е един от най-големите в исторически план на “Ботуша”, но от “Tuttomercato” добавят, че италианският бизнесмен не е в настроение да се откаже от клуба, който притежава от 18 години.

Стойността на Торино е около 200 милиона евро, ако се вземе предвид състава на отбора и 50-те милиона евро, които получават чрез телевизионните права.

„Вярвам, че това, което направихме в Торино, е стабилизирането на един велик футболен клуб с фантастична история, въпреки че не спечелихме нищо. Дали феновете оценяват това, трябва да ги попитате. Някои искат да продам клуба, но засега не сме го обсъждали“, коментира наскоро Кайро.