Рууни Барджи – 17-годишният талант, за който футболна Европа говори
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шведският топ талант със сигурност скоро ще заиграе за някой от най-големите отбори в света

Датският гранд ФК Копенхаген е лидер в местното първенство след седем кръга, като в нападение отборът има едно дете, което вече е отбелязало четири гола през сезона. Името му е Рууни Барджи – роден е през 2005 г. в средата на ноември, почти през 2006-та – и преди две години той стана най-младият голмайстор в историята на датската лига. Барджи вкарва първия си гол едва на 17 години, а последните си две попадения бележи подред – през последните две седмици.

Роден е в Кувейт, където се говори само за петрол и небостъргачи. Тя е една от най-богатите страни в света, но няма място за футбол. Повратната точка в живота на Рууни Барджи идва, когато той се премества в Швеция със семейството си като много малък, а през 2019 г. е взет в академията на Малмьо.

Невероятно ниво за толкова младо момче “, казва треньорът на Малмьо. Беше на 14, играеше за отбора до 19. И вече правеше разликата в мачовете. Външен нападател, започващ отдясно, нещо като Ден Кулушевски, той блести и в Шампионска лига през този сезон, като вкара решаващата дузпа в изпълненията на 11-метрови наказателни удари срещу Спарта Прага.

Най-добрият футболист на Швеция за всички времена Златан Ибрахимович не е играл международен мач на младежко ниво до юноши до 19 г.. Рууни вкара пет гола в шест мача за националния до 17 г., направи своя дебют за тима под 21 години на 16 и половина и вкара първия си гол преди шест месеца.

Барджи е сравняван и с Уейн Рууни – шведският талант е просто Рууни. Вече половин Европа е вперила очи в този млад талант, който много скоро ще бъде привлечен от топ клуб. Преди няколко години Челси и Байерн Мюнхен го искаха, а през лятото имаше известен контакт с Манчестър Сити. Рууни Барджи има договор с Копенхаген до 2025 г.