Ювентус ще преговаря с Гати за нов договор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Старата госпожа" иска за задържи още дълго 25-годишния бранител в тима

Ювентус обмисля удължаване на контракта на бранителя Федерико Гати. Роденият през 1998 г. защитник изигра първия си мач за този сезон през уикенда срещу Емполи, като получи травма в срещата, но би трябвало след паузата да е обратно в състава.

“Старата госпожа” привлече Гати през 2022 г. от Фрозиноне за 7.5 млн. евро, като победи конкуренцията на градския съперник Торино. Гати има договор до 2027 г., който скоро може да бъде удължен с още една година .Tuttosport съобщава, че за втората половина на септември е насрочена среща между мениджърите на Ювентус и агента на играча, с цел постигане на споразумение за подновяване на договора до 2028 г. Информацията е, че между двете страни има принципно разбирателство.

Все пак Гати ще иска увеличение на заплтата, тъй като сега е един от най-нископлатените играчи в отбора. Очаква се Ювентус да му предложи по-добри условия в новия контракт. “Старата госпожа” вижда в лицето на Гати футболист, който може да бъде стълб в защитата в следващите няколко сезона.

Както Юве, така и обкръжението на играча, никога не са мислили да се разделят. През лятото интерес към 25-годишния бранител имаше от страна на Евертън.