Анчелоти: Не всичко е приключило, има да изиграем още мачове
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Имам прекалено много опит, за да се чувствам като шампион"

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти не смята титлата в Ла Лига за сигурна, въпреки солидната преднина, която неговият тим има в подреждането. Към момента „кралския клуб“ е лидер в класирането със 75 точки, на 15 пред втория Барселона, а до края на сезона остават шест кръга.

„Вярно е, че сме близо до спечелването на шампионската титла, но все още имаме да изиграем няколко мача. Имам прекалено много опит, за да се чувствам като шампион. Не всичко е приключило. Утре имаме голяма възможност да се доближим още повече до целта“, заяви италианецът на пресконференция преди визитата на Осасуна в сряда вечер в среща от 33-ия кръг.

„Сметките, които правим, са доста прости. Трябва да спечелим три точки срещу Осасуна, а след това три срещу Еспаньол, а по-нататък и три срещу Атлетико. Не съм математик, предпочитам историята“, допълва Анчелоти.

Специалистът обяви още, че срещу Осасуна ще даде почивка на Лука Модрич, а Каземиро също ще пропусне мача, но заради контузия. Голмайсторът на тима Карим Бензема, който има 15 гола в последните си 10 мача, ще играе. „Когато играчът се чувства добре, няма нужда от почивка. Той не е уморен, няма контузия, така че няма причина да не е в състава.”

Снимка: Reuters