Андрей Гълъбинов вероятно ще напусне Реджина
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Очаква се Гълъбинов да заиграе във България

Българският нападател Андрей Гълъбинов е на път да се раздели с италианския футболен отбор Реджина до края на месеца, твърди сайтът seriebnews.com. На “ботуша” очакват бившият български национал, който има договор с италианците до лятото на 2024 година, да го прекрати до края на месеца и да се премести да играе в родината си. Решението за раздялата е на треньора на Реджина Филипо Индзаги. У нас трансферният прозорец затваря на 28 февруари, така че има още седмица пред отборите да картотекират нови попълнения.

Гълъбинов бе голмайстор на Реджина през миналия сезон, но през лятото скъса ахилесово сухожилие на тренировка, като се наложи операция, а възстановяването му траеше 9 месеца. Той се върна наскоро в игра за втория отбор на клуба, като дори вкара победно попадение срещу Имолезе в 89-ата минута от дузпа.

Реджина вече се опита веднъж да се раздели с Гълъбинов още преди около година, тъй като той е най-скъпоплатеният футболист в клуба и трудно може да си позволят заплатата му. Към него имаше интерес само от Авелино, но именно тежката контузия провали трансфера.

34-годишният Гълъбинов е бил в юношеските си години в ЦСКА, но никога не е играл в елитното първенство на България и е играл общо в 13 отбора в Италия, сред които и за Специя в Серия А. Той има 14 мача и 2 гола за националния отбор